Even voorstellen: Nic Soomers

Even voorstellen: Mijn naam is Nic Soomers,

Mijn naam is Nic Soomers en ik ben 67 jaar oud en sinds dit jaar vrijwilliger bij het Prins Willem Alexander Vakantieschip. Ik ben gehuwd met Annelies en samen hebben wij 2 dochters. In november van dit jaar verwachten wij ons eerste kleinkind.

Tot mijn pensionering heb ik gewerkt als geestelijk verzorger voor een zorginstelling in het zuiden van ons land. Sinds 2009 heb ik, samen met 2 andere vrijwilligers, voor mensen van deze zorginstelling, bedevaartreizen naar Lourdes georganiseerd. Tijdens de organisatie van de laatste Lourdes-reis werd mij gevraagd eens iets anders te organiseren voor de mensen die niet geïnteresseerd zijn in een bedevaart. Via een collega kwam ik in aanraking met het Vakantieschip Prins Willem-Alexander. En in 2023 heb ik, samen met 2 andere vrijwilligers en waardevolle  ondersteuning van John Vierhouten en Arja Smit, een fantastische vaarweek over de Rijn georganiseerd.

De lach op het gezicht van onze gasten en de lieve woorden van dank inspireerden mij dit vrijwilligerswerk ook in de toekomst te blijven doen. Dit alles natuurlijk zolang mijn gezondheid het toelaat! En mijn doel is: voor mensen die in zorginstellingen verblijven het leven aangenamer te maken. Door hen de mogelijkheid te bieden om een week op vakantie te gaan met het Vakantieschip, kunnen mensen even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en kunnen zij van een zorgeloze vakantie genieten!

Uitspraken zoals: ”Ik heb eindelijk iets om naar uit te kijken” of “ik kijk er echt naar uit weer een weekje met mijn man op één kamer te slapen”, maken mij verdrietig maar inspireren mij enorm.

In de toekomst wil ik, op basis van mijn opgedane kennis en ervaring, zorgorganisaties gaan ondersteunen bij het organiseren van een vaarvakantie. Daarnaast wil ik zorgorganisaties in het zuiden van het land, benaderen in verband met het geven van informatie middagen en avonden. Met als gevolg het samen organiseren van een vaarvakantie.

Ik ben van mening dat het aanbieden van de mogelijkheid om op vakantie te gaan, waarbij de zorg die nodig is wordt gecontinueerd, zeker ook hoort bij een goede kwaliteit van zorg.

Hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Nic Soomers

 

Wil je meer informatie over vaarvakanties voor een zorgorganisatie? En wil je meer weten over de ondersteuning die wij en Nic hierbij kunnen bieden? Neem dan contact op met info@vakantieschip.nl