Een kijkje in de keuken…

Even een klein kijkje in de keuken van..

Mijn naam is Ineke Groen en ik woon op het mooie Wieringen in de kop van Noord Holland.

Ik kan me nog heel goed herinneren toen ik voor de eerste keer de loopplank van het vakantieschip opliep. Dat was in 2007 en ik ging voor het eerst mee als zelfstandig werkend kok en vond het reuze spannend.

Toentertijd was ik werkzaam als kok bij een zorginstelling  in Noord Holland. We hebben 10 jaar lang voor de bewoners vaarvakanties georganiseerd aan boord van het Vakantieschip Prins Willem-Alexander.

In april 2017 zijn we op het schip met een eigen facilitair team begonnen en sindsdien ben ik verantwoordelijk voor de draaiboeken, menuplanning en de inkoop van onze vakantiereizen.  Maar bovenal het verzorgen van heerlijk eten. Want juist op vakantie wil je dat de maaltijden niet alleen lekker smaken, maar er ook als een feestje uitzien! Het is een totaal belevenis, waar ik dat deel van invul.

Samen met mijn collega’s Jenny en Karin, proberen we de weken over het jaar te verdelen. Want sinds de eigen zorgweken er bijgekomen zijn, is het best veel.  We zouden wat dat betreft best nog wat versterking van zelfstandig werkende koks kunnen gebruiken!

Inmiddels ben ik al ruim 9 jaar zelfstandig ondernemer en daardoor ook flexibel om mijn tijd zo in te delen dat ik meekan met het schip en de vaarweken kan plannen en voorbereiden. En nog steeds vind ik het heel leuk, en haal er veel voldoening uit.

En weet je?  Op het water stap je in een andere wereld. De rust  van het water, de mooie vergezichten, elke dag een andere stad,  nooit dezelfde luchten, maar ook het wisselende landschap met zijn kleuren in diverse seizoenen….ik kan er zo van genieten!

Daarnaast is het geweldig om met de vaste bemanning en vrijwilligers samen te werken. Ieder binnen zijn eigen vakgebied dragen we bij aan het zelfde doel: samen zorgen dat de gasten ondanks hun beperkingen  kunnen genieten van een zorgeloze vakantie.